Afscheid nemen

Woorden schoten mij tekort toen ik de rouwkaart van Roel in mijn bus vond. Nu zit ik ook weer met een mond vol tanden. Wat schrijf je wanneer een kind van bijna zestien haar vader verliest? Een vriendin haar man voortaan moet missen? Ik zeg het op zo’n moment liever met knuffels en beelden.

Natuurlijk ging ik afscheid nemen. Roel lag prachtig opgebaard thuis, in doeken gewikkeld en met hun trouwduifjes aan zijn voeten. Omringd door prachtige bloemen.

beeldjes trouwduifjes

Rouwbloemen bloemstuk paars wit door Sas bloemiste

detail bloemstuk rouwbloemen paars wit Sas bloemiste

opgebaard tussen de bloemen

Bloemstuk rouwbloemen roze wit

Groot bloemstuk rouwbloemen tulpen multi color door Sas bloemiste Edam

Het afscheid van Roel was ontzettend mooi. In het prachtige kerkje ‘de Swaen’ in Edam kwamen heel veel vrienden, familieleden en collega’s van Roel samen. Sprekers wisselden elkaar af, met tussendoor muziek en een slide show met foto’s van Roel. Wilde verhalen over autoritten die niet altijd goed afliepen. Over hoe grumpie hij kon zijn, maar ook hoe integer. Over ongezouten meningen die wel altijd gefundeerd waren. Over zijn inzet voor de watersportvereniging, die hun clubhuis aan Roel te danken hebben. Hoe dapper was Elke, die haar vader bedankte dat hij zo verschrikkelijk veel van haar gehouden had.

Uitvaart in kerk de swaen Edam

Slide show tijdens uitvaart

Bloemen uitvaart wit groen

bloemen uitvaart

Condoleance register met rouwkaart, kaars en bloemen

Er werd in de kerk afgesloten met een borrel, met bitterballen. Al snel stonden er een biertje en een glas wijn op de kist met een heerlijke mosterdvlek ernaast. Zo zou Roel het gewild hebben verzekerden zijn vrienden mij.

Biertje op grafkist tijdens uitvaart borrel

De zon speelt met de glas in lood ramen

Op de schouders van zes vrienden verliet Roel de kerk. Buiten stonden de gasten inmiddels in een erehaag. Bloemen en applaus begeleidden Roel naar de auto.

Kist wordt uit kerk de Swaen gedragen

erehaag voor overledene die op schouders gedragen wordt

Via de IJsselmeerdijk reed de stoet naar Warder. Natuurlijk werd daar afscheid genomen van de watersportvereniging. Op zijn Roel’s werd er even flink gas gegeven om het dijkje over te komen.

Rouwauto rijdt over ophaalbrug in Edam door treurwilgen omgeven

Rouwstoet rijdt langs IJsselmeerdijk

Vlag halfstok bij watersportvereniging Warder

Roel werd te rusten gelegd op de begraafplaats in Warder. Naast de basisschool waar zijn dochter vroeger zat. Goede vriend Wout las een laatste tekst voor, een prachtige tekst over de liefde. Een voor een namen de omstanders afscheid van Roel waarbij we bloemblaadjes op de kist strooiden. Het was een prachtige uitvaart, heel goed georganiseerd door Sylvia van Sereen uitvaartbegeleiding uit Edam.

Op schouders gedragen bij begraafplaats Warder

Voor vrienden is geen last te zwaar

Bloemblaadjes om in het graf te strooien, een laatste groet

Grafsteen staat klaar

De kist wordt bedekt met bloemblaadjes

Het graf is inmiddels gesloten en met bloemen bedekt

Tulpen

Bloemstuk paars wit door Sas bloemiste

Dit blog is met veel respect samengesteld en met toestemming van Petra gepubliceerd. Ik heb geprobeerd zo min mogelijk mensen herkenbaar in beeld te laten komen. Mocht u toch herkenbaar in beeld zijn en hier bezwaar tegen hebben, laat mij dit dan z.s.m. weten zodat ik de desbetreffende foto kan verwijderen.