Familieshoot in de natuurspeeltuin in Hoorn

Het was even zoeken naar een geschikte datum voor deze familieshoot in Hoorn, maar op de valreep voor de zomervakantie ging het er dan eindelijk van komen! De buienradar werd scherp in de gaten gehouden, want de verwachtingen waren wisselend. Wij wilden lekker het park in met de kinderen, naar de speeltuin en naar de bloementuin.

’s Ochtends gaf ik een seintje, dat we het volgens de laatste berichten droog zouden houden. We troffen elkaar om 10 uur in de natuurspeeltuin in Hoorn. Een erg leuke plek, ontworpen door leerlingen van de Westfriese vrije school Parcival. Natuurlijk wilde dochterlief meteen met haar witte jurkje van de glijbaan! Dat hebben we nog heel even uit weten te stellen … eerst in de tunnel, tussen de bamboe en een beetje klimmen. Geweldig wat een klauteraars! Uiteindelijk mocht ze natuurlijk ook met haar grote broer van de glijbaan.

Familieshoot Hoorn natuurspeeltuin Trouwfotografie FreyaFamilieshoot Hoorn natuurspeeltuin Trouwfotografie Freya Familieshoot Hoorn natuurspeeltuin Trouwfotografie Freya Familieshoot Hoorn natuurspeeltuin Trouwfotografie Freya Familieshoot Hoorn natuurspeeltuin Trouwfotografie Freya Familieshoot Hoorn natuurspeeltuin Trouwfotografie Freya

Onderweg van de speeltuin naar de bloemen kwamen we een geweldige boomstronk tegen. Al die stormen zijn toch ergens goed voor geweest. Met zijn tweetjes op de stronk zongen ze er op los. ‘Visje, visje’, ‘In de maneschijn’ en uiteindelijk zocht hun grote zus nog even een liedje op youtube dat ze altijd graag zingen … ik kon als oud-muziekjuf mijn hart weer ophalen.

Familieshoot Hoorn park het Mak Trouwfotografie Freya  Familieshoot Hoorn park het Mak Trouwfotografie Freya

De kloostertuin in het park wordt bijgehouden door vrijwilligers, zij waren aan het werk toen wij aankwamen. Ons werd op het hart gedrukt dat we geen bloemen mochten plukken. Begrijpelijk, maar best lastig voor een meisje van drie. Zij moest en zou een roze bloem!! Ik heb haar beloofd dat zij er een zou krijgen wanneer we klaar waren, anders zou ik alleen nog maar een teleurgesteld toetje op de foto hebben gekregen. Natuurlijk ging zij ook even op de foto bij roze bloemen, eerst met haar grote zus (die een dikke kus kreeg) en daarna alleen. Haar broer wilde, in het kader van het WK, liever bij de oranje bloemen op de foto. Dat was dan nog net stoer genoeg. Tot slot mocht er nog even geklommen worden.

Familieshoot Hoorn bloementuin het Mak Trouwfotografie Freya   Familieshoot Hoorn bloementuin het Mak Trouwfotografie Freya

Familieshoot Hoorn bloementuin het Mak Trouwfotografie Freya

Familieshoot Hoorn bloementuin het Mak Trouwfotografie Freya

Familieshoot Hoorn bloementuin het Mak Trouwfotografie Freya Familieshoot Hoorn bloementuin het Mak Trouwfotografie Freya

Familieshoot Hoorn bloementuin het Mak Trouwfotografie Freya

Nadat men bij opgravingen de oude sluitsteen vond, is de oude poort van de kloostertuin nagebouwd. Hier kon je lekker op klimmen! Toen wij bijna klaar waren voelden we de eerste spetters … snel rennen naar de auto’s! Maar eerst heb ik nog even, nèt buiten de verboden tuin, een roze bloem geplukt!

De natuurspeeltuin, het park en de bloementuin van het MAK – Blokweer zijn een heerlijke plek om te spelen en te fotograferen.

Freya Fotografie – Hoorn