Happy days

Via een vriendin en coach maakte ik kennis met het 100 happy days project. Iedere dag postte zij een foto van iets waar ze blij van werd. Weer zo’n onzin project waar ze facebook en instagram mee vullen zal je misschien denken, maar niets is minder waar!

day 1 van 100 happy days - abonnement happinez

Starten met happy days

Ik ben op gegeven moment ook gestart – iedere dag één foto posten. De eerste dag was een heel beroerde foto van mijn beeldscherm, waar een aanbieding opstond voor een abonnement dat ik mijzelf kado deed. Het hoeven van mij dus niet altijd mooie foto’s te zijn, ook al ben ik fotograaf. Het doel is happiness, geen kunst.

Wat doet 100 happy days met me?

Iedere dag opnieuw ging ik bewust nadenken over wat me gelukkig of blij maakt die dag. Ik word me dus bewuster van al die kleine momenten. Eigenlijk is het een soort mindfulness in een speels jasje. Ik maak al die happy moments veel intenser mee en voel me daardoor dankbaar en gelukkig. Wat een heerlijk bijverschijnsel!

Nerine undulata alba    marinating mushrooms    welkomst kado - de happinez agenda    verrassing voor de kittens

Een rotdag, wat nu?

Toen had ik dus een rotdag … echt niets leuks te beleven! Ik was moe en zat niet lekker in mijn vel. Het was koud, nat en grijs buiten en binnen was het een rotzooi. Ik liep achter met de was en de rest van het huishouden … en de stoplichten stonden ook nog op rood! (insidersgrapje voor wanneer echt alles tegenzit en je eens even lekker wil klagen)
Het was al avond en ik had nog geen foto. Geen happy moment. Toen ging ik dus nadenken waar ik op dat moment van zou kunnen genieten en heb het bad vol laten lopen. Weer geen ‘mooie’ foto, maar wel een mooi moment. Zonder dit project zou ik chagrijnig mijn bed ingedoken zijn. Nu stak ik een wierookje op in de badkamer en lag ik nog even heerlijk te genieten en door te warmen voor ik, een stuk gelukkiger, onder de wol kroop. Ook vandaag dus een mooie bijwerking van dat rare projectje.

een rotdag met een happy ending   vrolijke bloemetjes   naar het strand met de hond   Feest - vindit vintage bestaat 10 jaar

Vals spelen mag

Op dag 6 werd ik heel blij van de kittens. Ze lagen lekker tegen mij aan en Squeaky was enthousiast Thana aan het wassen. Twee overwegend zwarte kittens … dat werd ‘m niet op de foto. Ik heb dus eigenwijs gedaan en een filmpje gepost.
Toen was het vakantie. Allemaal happy days, maar ik had echt geen zin om iedere dag verplicht een wifi spot op te gaan zoeken. Ik heb dus gewoon even vrij genomen. Zo’n project waar je blij van wordt moet natuurlijk geen verplichting worden! Na de vakantie heb ik eerst de was even weggewerkt en gisteren heb ik de draad weer opgepakt. Dat voelde heel goed en ik heb mijzelf dus beloofd dat ik best af en toe even pauze mag nemen … alleen niet wanneer ik chagrijnig ben 😉

appeltaart bakken   hek scheepvaarthuis Amsterdam   kapsalon singel hair   herfst bladeren

Lijkt het je leuk?

Wanneer je dat leuk vindt kan je mijn #100happydays volgen. Dat kan via facebook, pinterest, twitter of instagram. Maar je kan natuurlijk ook je eigen project starten! Ik vind het erg leuk wanneer je mij dan even tagt of een linkje plaatst (bijvoorbeeld hieronder in de reacties) zodat ik je kan volgen. Houd je niet van fotograferen? Op twitter zie ik dat er ook heel veel mensen zijn die gewoon even zeggen waar ze blij van werden – voel je vrij om er een eigen draai aan te geven!

Let’s spread the happiness!

Freya

Met dank aan Marca van den Broek, Vindit Vintage en Singel Hair voor het bijdragen aan mijn geluk!