Help, fotograaf moet op de foto

Je bent fotograaf, je hebt een website, en daar moeten mensen ook informatie over jou kunnen vinden. Daar horen natuurlijk foto’s bij. Maar je bent fotograaf … je staat liever achter de camera dan er voor.

Dan hoor je dat een collega ook nieuwe foto’s nodig heeft – yes! Ik ken Charlène nog van de fotovakschool. Wij werkten toen al vaak samen en dat beviel goed. Ik sprak dus af met Charlène dat we foto’s van elkaar zouden gaan maken. Dat voelde al minder eng.

Locatie

We zochten een locatie met mooie grote ramen zodat we met daglicht konden fotograferen. Kim, een vriendin van Charlène, vond het prima dat wij bij haar thuis kwamen fotograferen, een vrij nieuw huis met witte muren, kozijnen en trappen – perfect! Wel even schoenen uit op die mooie witte trap, dus ik begin met veters strikken.

Freya Elders fotograaf 001

Ik mocht als eerste fotograaf zijn, dat was tenminste niet zo spannend. Voor mij dan … voor Charlène wel. Of ik haar niet even aan het lachen kon maken? Eh … nou, nee. Ik ken maar één mop en die is niet eens erg grappig. Gelukkig is Charlène een goedlachs persoon, dus zelfs met mijn slappe mop werd het toch nog wat.

Charlene van der Gracht     Charlene van der Gracht

Charlene van der Gracht

Wat ik het mooiste vind aan Charlène zijn haar ogen! Zo helder blauw, echt te gek wanneer daar het licht in valt.

helder blauwe ogen

En dan moet ik

Toen was ik toch echt aan de beurt. In het begin was het toch nog best raar … je weet niet goed hoe je moet staan of kijken. Maar Charlène krijgt ook mij aan het lachen. Gelukkig maar, want ik ben echt niet zo’n kwaaie 😉

Freya Elders fotograaf 004

Freya Elders fotograaf 003

Freya Elders fotograaf 005

Freya Elders fotograaf 006

Kinderen

We gaan ook beneden nog wat foto’s maken. Daar lopen ook de kinderen des huizes rond. De jongste is erg nieuwsgierig en volgt ons op de voet. Haar grotere zus voelt zich geloof ik niet zo lekker, zij blijft liever TV kijken. Ik kan het natuurlijk niet laten om die lieve koppies ook even te fotograferen.

Freya Elders kinderfotograaf 009

dreumes staat bij stoel

dreumes

peuter met knuffel en duim in haar mond

peuter met knuffel en duim in haar mond

We drinken lekker een kop thee, en ik word meteen nog even op de foto gezet. Steeds meer ontspannen gelukkig. Tussendoor checken wij het resultaat, zonder dat we door hebben dat we door meerdere mensen in de gaten worden gehouden.

Freya Elders fotograaf in stoel met kop thee

Freya Elders genietend van een kop thee

Charlène fotografeert Freya Iemand houdt ons in de gaten

Gefilterd licht

Tot slot maak ik nog een paar portretten van Charlène in de keuken. Het zonnetje komt door, dus we laten de gordijntjes even zakken om het licht te filteren. Ik houd echt ontzettend van gefilterd licht! De schaduwen worden er mooi zacht van.

Freya fotografeert Charlene

portret Charlene met gefilterd licht

Het was een geslaagde middag, Charlène bedankt voor de mooie foto’s en Kim bedankt voor je gastvrijheid en voor de actiefoto’s!