kinderportret in tweevoud

Ergens in april kreeg ik van mijn pilates docente de vraag of ik een kinderportret kon maken als verjaardagskado voor haar man. Ja, natuurlijk kan ik dat! Leuk!!

Druk, druk, druk

Maar goed, die kinderen hebben het dus druk. School, trainen, bijbaantjes. En papa mocht het niet merken! Misschien zou hij binnenkort op zakenreis gaan, dus die gelegenheid wachtten wij af. En we wachten … en we wachten … maar de zakenreis werd uitgesteld. De verjaardag duurde ook nog wel even, dus we hadden geen haast.

Paniek

Toen kreeg ik ineens een telefoontje van de zoon. “Freya, ik weet dat mijn moeder wil dat je een foto van ons maakt voor mijn vaders verjaardag, maar nu wil mijn vader dat ik contact met jou zoek om een foto te maken voor moederdag!” Hij was lichtelijk in paniek, terwijl ik aan de andere kant van de lijn in de lach schoot. Ik vond het zo ontzettend grappig! Maar hoe gingen we dit nu regelen? Ik zei hem dat ze blijkbaar beiden graag wilden dat ik foto’s van de kinderen maakte, dus dat moesten we dan maar doen. Alleen mocht hun moeder het nu niet merken.

Op zoek naar een locatie

Omdat hun moeder een pilates studio aan huis heeft konden we de foto’s niet bij hen thuis nemen. We gingen dus op zoek naar een locatie. Het moest een beetje dichtbij omdat de kinderen er met eigen vervoer moesten kunnen komen. Uiteindelijk hebben we een gezamelijke kennis gevraagd of het bij haar thuis mocht. Dat kon gelukkig (al wist ze nog niet dat we haar halve huis gingen ombouwen).

Verslapen

Op de afgesproken tijd stond Job voor de deur, zijn zusje die kwam wat later … die had zich verslapen. Het was ook wel erg sneu. Ze moet altijd zo vroeg op voor haar school en trainingen in Amsterdam, en dit was de eerste dag dat zij eigenlijk mocht uitslapen. Wat je al niet voor een moederdagkadootje over moet hebben! Gelukkig zag ze er lekker fris uit toen ze aankwam.

Kinderportret maken

We konden beginnen met de fotosessie. Een paar samen, een paar apart. Op de bank, die we even verplaatst hadden. In de vensterbank, die we even leeggeruimd hadden. De tafel moest ook leeg, sorrie Ageeth! Tot slot nog even naar buiten – en klaar! Wat een leuke kinderen om mee te werken! Veel lol samen en een paar plagerijtjes. Nu snel achter de computer, want ze wilden graag voor moederdag de canvas afdruk in huis hebben. In een gesloten blog heb ik de foto’s geplaatst en de kinderen hebben gekeken welke zij het leukst vonden. Toen kreeg ik er vijf door!

Job en Sanna kinderportret kinderportret

kinderportret Job en Sanna

Het was maar goed dat ik hun vader daarna nog even sprak, want vijf canvassen aan de muur was toch niet helemaal de bedoeling. We kozen samen de laatste foto uit en ik plaatste de bestelling.
Wat vader niet wist was dat Job mij ook nog een Whatsappje had gestuurd met twee foto’s die ze voor hun vader wilden laten afdrukken. Voor op zijn bureau. Mijn favoriet zat er ook tussen. De kleurenfoto met de stralende blauwe ogen!

Kinderportret Job en Sanna

Kinderportret Job en Sanna

Op moederdag kreeg ik een Whatsappje van mijn pilates docente … “Hee Freya dondersteen!!! Prachtige foto!!” met twee kusjes erbij. Ha, ha, ha, dat was pas een verrassing!! En vader? Die moest nog een paar weken wachten tot zijn verjaardag, maar afgelopen weekend was het dan zover. Ik ben benieuwd wat hij ervan vond.

Studio 44 – pilates studio van Mirjam Oud