Mijn eerste Newborn Shoot

Nadat ik eind april een workshop Newborn fotografie had gevolgd kon ik niet wachten om mijn eerste eigen Newborn Shoot te doen. Natuurlijk zocht ik hiervoor vrijwilligers, ik deed dus een oproep op facebook.

Newborn Shoot kado

Ik kreeg al snel een reactie van een vriendin, Corinde. Wat zo’n shoot moest kosten … zij wilde het graag kado doen aan een vriendin voor wie zij het geboortekaartje had ontworpen. Dat ik er nu nog niets voor wilde vragen ging er bij haar niet in. Ja maar – ik zoek een PROEFKONIJN! daar ga ik toch geen geld voor vragen?

geboortekaartje Robin door Cor-graphics uit Edam

Zij belde met de moeder en die vond het een ontzettend leuk idee. Wij spraken af op de dag dat de kleine Robin 6 dagen werd. Corinde ging mee, want die wilde natuurlijk op kraamvisite.

Warm bad

Toen wij aankwamen werd Robin net heerlijk gebadderd. Zo kon ze lekker schoon op de foto. Mij viel meteen de prachtige volle bos haar op! Wat een beauty …
Het welkom was ook een warm bad, maar dan voor mij. Ik vond het best wel een beetje spannend, dus zo’n hartelijk welkom, vol grapjes, was heel goed voor mij. De kachel werd hoger gezet en we probeerden Robin’s broer te verleiden om met haar op de foto te gaan. Maar die had meer oog voor het kadootje dat hij net kreeg van het bezoek. Eigenlijk maar goed ook, want Robin had intussen honger. Robin kreeg de borst, daarna zou ze waarschijnlijk snel gaan slapen en konden we beginnen met fotograferen. Ook tijdens het voeden maakte ik natuurlijk even een paar foto’s.

Robin baby handje

Vertrouwen

De kraamhulp kleedde Robin uit en liet haar voor mij op het kussen achter. Daar lag zij al zo mooi dat ik meteen mijn eerste foto’s maakte. Wat was het fijn dat Robins ouders meteen zoveel vertrouwen in mij hadden dat ze mij zonder problemen van alles lieten doen.

Newborn Shoot Robin

Newborn Shoot Robin

Ik had al een mand klaargezet om de eerste foto’s in te maken. Bij te tuindeuren hadden we mooi licht, nu alleen nog wat assistentie van papa en de kraamvisite om een rustige achtergrond te krijgen. Terwijl het zweet ons uitbrak door de hoge temperatuur in de kamer (laten we het daar op houden, ik was helemaal niet nerveus) lag Robin heerlijk comfortabel in haar holletje.

Newborn Shoot Robin
baby voetje newborn

Newborn Shoot Robin baby in mand

Zou Robin net als haar ouders van een grapje houden? Zo leek het wel toen ze haar tong uitstak.

Newborn Shoot Robin baby steekt tong uit

Een berenvel

Op de bank lag een imitatie ijsberenvel – leuk natuurlijk om ook iets van henzelf te gebruiken in de foto’s. Het was heerlijk zacht en kleurde mooi bij de warme sjaal die ik mee had gebracht om haar in te wikkelen. Ik was zo intensief met Robin bezig dat ik niet doorhad dat de kamer inmiddels vol publiek zat. Corinde maakte wat actiefoto’s.

publiek bij newborn shoot Noord Holland Fotografe Freya Elders stelt baby op gemak Fotografe Freya Elders fotografeert newborn baby

Newborn Shoot Robin

baby met handjes onder haar kin

Newborn Shoot Robin-7476

Robin had prachtige lange benen en ook haar vingertjes waren lang. Dus, wanneer zij later fotomodel wordt kan ik zeggen dat ik de eerste fotograaf was die haar ontdekt heeft.

baby handjes newborn

Een van de kraamhulpen is een directe collega van moeder Tamara. Zij had een mutsje en een sjaaltje van haar eigen dochtertje meegebracht. Welliswaar een paar maatjes te groot, maar toch wel heel schattig!

newborn shoot met mutsje

Oeps, Robin’s darmen beginnen te werken en Robin wordt weer wakker. Met grote verbaasde ogen kijkt ze me aan … tenminste, zo lijkt het.

verbaasde baby

We maken haar schoon, doen haar weer een luier om, zetten het sjaaltje in de week (sorrie!!) en Robin krijgt weer kleren aan. Nu dan even op schoot bij de visite. Maar Corinde merkt al snel dat Robin iets zoekt dat bij haar niet te halen valt. Van al dat fotomodel zijn krijg je blijkbaar weer honger!

Robin was een super model, dank jullie wel voor deze mooie ochtend!

Ontwerp en foto kaartje en actiefoto’s – Corinde D’Arcy van cor-graphics design Edam

2 Reacties
 • Martijn Slootjes

  30 juli 2015 at 07:13

  Heel herkenbaar dit verhaal. Super leuk. Blijf zo doorgaan mooie foto’s.

  • Freya

   31 juli 2015 at 01:40

   Dank je wel voor het compliment Martijn!