Model bij fotoshoot Margriet

En dan krijg je een facebook berichtje: “Lieve Freya ik lees net je ontroerende brief aan Mat. Tip van mijn moeder gekregen, die twijfelde wel een beetje. Prachtig geschreven en erg mooie foto, je lijkt wel een model, xx Manon”.

Het stond er dus nu in, en ik wist van niets. Hopelijk is mijn bewijs exemplaar inmiddels onderweg.

Freya Elders door Robert Alexander Freya Elders brief in Margriet

Een aantal maanden geleden las ik een oproep – ‘Aan wie zou jij een brief willen schrijven?’
Ik hoefde daar niet lang over na te denken. Ik heb heb heel lang brieven geschreven met een vriendin in Australiƫ, maar daar is een beetje de klad in gekomen. Het verhaal van deze vriendschap kan je in de Margriet lezen. Mijn blog vandaag gaat over de fotoshoot.

Fotoshoot voor Margriet in AmsterdamHet leek mij leuk om een keer aan de andere kant van de camera te staan. Ik wilde meemaken hoe een ervaren team een fotoshoot aanpakt. Ik werd uitgenodigd voor 3 november 2014 in een fotostudio in Amsterdam. Daar zaten een styliste, een visagiste en een fotograaf klaar, met een heerlijk bakje koffie! Ik was op slag verliefd, wat een geweldige studio. Heerlijk hoog en licht, met grote ramen en witte muren, vloer en plafond. Ideaal als daglicht studio. Veel opslagruimte voor achtergronden en dergelijke zodat je daar niet continu je nek over breekt.

Kleding voor de fotoshoot

Wij, de modellen, hadden vantevoren onze maten doorgegeven. Sadia, de styliste, had bij een aantal winkels kleding en schoenen geleend. Als styliste van een groot blad kan je zoiets makkelijk regelen. De winkel wordt genoemd wanneer de kleding voor de foto gebruikt wordt. Gratis reclame dus, want de kleding komt weer netjes terug. De labeltjes bleven er gewoon in.
Label in kleding bij fotoshootWe begonnen met uitzoeken van de kleding die ik aan zou krijgen. Kleding die echt niet bij mij paste viel meteen af. Uiteindelijk werd ik in een kunstleren witte broek van Mexx gehesen, met een lekkere slobbertrui van Noppies erboven. Voor de grapjurken die het merk Noppies kennen … nee ik ben niet zwanger! De extreem hoge hakken leken mij niet zo geschikt, gelukkig waren er ook leuke platte schoenen (Dolcis bedankt!). Een sjaal van repeat was de finishing touch. Jammer dat ik die niet mee naar huis mocht nemen … het was een heerlijke sjaal.

Fotoshoot Margriet - Freya Elders-2

Kapsel en visagie

make-up voor foto shoot Margriet AmsterdamIk mocht plaatsnemen aan de kaptafel. Een enorm arsenaal aan make-up stond daar klaar. Terwijl Astrid, de visagiste, met mij aan de slag ging schilderde de fotograaf nog even een paar planken wit voor de achtergrond. Gelukkig was het sneldrogende verf …
Met veel mousse en lak werd mijn haar omgetoverd in een wilde bos. Het heeft nog dagen geduurd voor ik alles er weer uitgewassen had. Mijn nagels werden gelakt en mijn gezicht ging in de make-up. Het was erg grappig om deze metamorfose te zien, want ik gebruik niet zo vaak make-up. Ik merkte wel dat bij een fotoshoot heel anders wordt gewerkt dan bij bruidsmake-up. Best wel logisch, want het hoeft er maar heel kort goed uit te zien. Bij bruidsmake-up wil je er de hele dag picobello uitzien natuurlijk!

De fotoshoot

Daar gaan we dan, op de planken. Ik sta versteld van hoe snel het allemaal gaat. Die lamp nog ietsje bijdraaien en klik-klik-klik. Leun eens op je andere voet, klik-klik, hoofd iets naar links, klik-klik, hand in je zij, klik – zo proberen we een paar verschillende poses uit. Even lachen (dat gaat me gelukkig goed af šŸ˜‰ ), klik-klik-klik. In principe wilde de Margriet totaalplaatjes (van top tot teen), maar voor de zekerheid worden er ook nog een paar close-ups gemaakt. Wel jammer dat ik al die foto’s nooit te zien ga krijgen. Ik kan wel weer eens een andere profielfoto gebruiken!

Hond Bruin met blauwe bal

Achter de schermen

Nu mag ik gaan fotograferen. Een verslag van achter de schermen. Inmiddels is het volgende model gearriveerd. Annelies van den Bogert is zelf kleur consulente en style coach. Zij heeft dus ook even goed nagedacht over de kleuren van de shoot en komt met een stapel kleding en accessoires aan. Terwijl zij met Sadia een mooie combinatie aan kleding uitgezocht, speelden Astrid en ik met Bruin. Bruin is de hond van Robert Alexander, de fotograaf. Een schat van een beest dat zich stierlijk verveelt in de studio. We spelen even met een bal, maar wanneer Bruin bijna een lamp omstoot in zijn sliding stop ik daar ook maar weer mee. Zijn ogen zijn fantastisch, Ć©Ć©n bruin en Ć©Ć©n blauw. Bruin wordt in ieder geval mijn ‘Happy days’ onderwerp van vandaag. De rest van de shoot mag ik pas publiceren nadat de Margriet is uitgekomen. Annelies mag plaatsnemen bij de visagiste. Ik geniet intussen van haar zachte g, die herinneringen aan mijn jeugd naar boven brengt.

Bruin, de hond van de fotograaf

Het volgende model

visagie bij shoot voor Margriet in AmsterdamGoed, even bij de les blijven Freya, de visagie fotograferen graag. Dit model heeft een hele andere look dan ik. Met haar donkere haren gaan ze voor oker als accentkleur. Zij heeft wat meer ervaring met hoge hakken, ineens is ze dus een paar centimeter langer. Op hippe laarzen gaat Annelies nu op de foto. En ik? Ik fotografeer de fotograaf, de set, alles wat los en vast zit. Sadia kijkt mee over de schouder van Robert. Wil je iets meer zo gaan staan? Ik krijg de iPad van Annelies nog even in mijn handen gedrukt, of ik daar ook wat foto’s mee wil maken. Natuurlijk doe ik dat, zij het wat onwennig. Vervolgens biedt Annelies aan om ook een paar foto’s van mij te maken. Ik ga dus nog even model staan.

Margriet 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een heerlijk broodje ga ik ervandoor. Snel voor de file naar huis, want ik moet weer kinderen van de bus halen.

Model: Annelies van den Bogert (Succes in stijl)
Styliste: Sadia Veenstra
Fotograaf Margriet shoot: Robert Alexander
Visagiste: Astrid TimmerAnnelies van den Bogert