Vlinders, herten en een beer

Mijn dochters vonden mij erg grappig. Ik leek wel een klein meisje, dat huppelend achter de vlinders aanging.

vlinders

Echt huppelen zat er niet in, daarvoor had ik iets teveel kilo’s aan foto apparatuur aan mijn lijf hangen, maar enthousiast was ik zeker. Wat een prachtige vlinders zagen wij in de Blue Ridge Mountains. Ja, wij waren in West Virginia (voor wie het nummer van John Denver kent) en reden daar over ’the Blue Ridge Parkway’ – echt een aanrader.

landschap natuur view blue ridge parkway

The Blue Ridge Parkway

Deze weg werd in opdracht van president Roosevelt aangelegd, hij loopt van North Carolina tot in Virginia. Naast een prachtig landschap heeft de weg als voordeel dat er geen commercieel verkeer op mag rijden. Geen vrachtwagens dus! Dat betekent niet dat je lekker door kan kachelen, want er geldt een maximum snelheid van 45 miles/hour, wat zo’n 72,5 kilometer per uur is. Ik had hier geen problemen mee, doordat wij rustig reden konden we echt van het natuurschoon genieten.

landschap natuur view blue ridge parkway

landschap natuur view blue ridge parkway   brook to cave mountain lake

landschap natuur view blue ridge parkway    landschap natuur view blue ridge parkway

Herten

Het stikt in de Verenigde Staten van de herten. Voor de amerikanen misschien niet zo leuk, maar als toerist is het wel leuk om iedere dag onderweg wel een paar herten te zien. Het blijven schuwe dieren, maar ik heb toch (vanuit de auto) een paar foto’s van ze kunnen maken. Ze stonden vaak vlak naast de weg te eten en gingen er dan snel vandoor wanneer wij er aan kwamen. De laatste serie foto’s was van een moeder met kind. Toen wij teruggevlogen waren naar Duitsland vond ik het zo jammer dat ik nu geen herten meer zou zien! Ik zei: “Wanneer wij nu in Amerika langs zo’n veld zouden rijden was de kans groot dat we een hert zouden zien” … en er rende een hert door het veld. Wat een cadeautje!

hert met jong hert met jong hert met jong

moeder hert

Vlinders

Natuurlijk heb je in de Verenigde Staten andere vlinders dan bij ons in Nederland. Dat maakt het dus extra leuk om ze te fotograferen. De meest geziene soorten waren de pages (swallowtails). Prachtige grote vlinders met mooie kleuren en franjes.

swallowtail butterfly page vlinder swallowtail butterfly page vlinder

swallowtail butterfly page vlinder  swallowtail butterfly page vlinder

swallowtail butterfly page vlinder gehavend swallowtail butterfly page vlinder gehavend

swallowtail butterfly page vlinder en bij

Er waren ook nog iets ‘gewonere’ vlinders – ook mooi toch?

vlinder in Blue Ridge Mountains vlinder in Blue Ridge Mountains

Toetje

Op de laatste dag reden wij de ‘Sky line drive’ – deze ligt in het verlengde van de Blue Ridge Parkway, maar wordt beheerd door een ander National Park. Hier moet je entree betalen om de route te kunnen te rijden. Ook hier weer, veel vlinders en een paar herten. Tijdens de laatste kilometers zat ik intensief de bomen in te turen, ik wilde voor wij de weg af gingen graag nog een paar herten zien. Ik kreeg wat anders … plotseling zat ik op mijn stoel te wippen: “Ik heb een beer gezien! Ik heb een BEER gezien!!”. Mijn dochters waren helemaal niet blij … zij hadden hem niet gezien en vonden dat ik dus wel weer even normaal kon gaan doen. Dat kon natuurlijk niet, we moesten draaien. Gelukkig heeft de rest van de familie de beer ook nog te zien gekregen, en ik kon nu wel even een paar foto’s maken. Van ver, zonder telelens, maar dat maakt niet uit. Het was mijn eerste wilde beer … wat een leuk toetje.

zwarte beer Virginia

zwarte beer Virginia

Houden jullie ook zo van de natuur? Heb je tips voor mooie plekken? Laat hieronder een berichtje achter met jouw gouden tip!

Freya

 

2 Reacties
 • johanna

  27 augustus 2015 at 15:25

  Mooie foto’s

  • Freya

   28 augustus 2015 at 09:56

   Dank je Johanna!