beloved workshop

Beloved – liefde op de foto

Ons huis staat al veel te vol, dus wat moest er dan op mijn verlanglijst? Juist – een geweldige workshop!

Ik had al een tijdje geleden gehoord over ‘BELOVED’ fotografie. Geen fotografie techniek, maar een manier van met je klanten omgaan waardoor je hele bijzondere foto’s krijgt. De liefde voor elkaar komt duidelijk in beeld. Maar hoe doen ze dat dan?

Workshop

beloved workshop- Sandra en Richard

Daar wilde ik graag meer over weten. Ik vroeg dus voor kerst een introductie workshop beloved fotografie. Op 23 januari was het zover. Ik reisde af naar de workshop locatie van Yvette Vlaar Fotografie. Met vijf andere fotografen ging ik aan de slag. Na een heerlijke kop koffie deden wij wat oefeningen en kregen we uitleg over de manier van werken. De voorbeeldfoto’s die Yvette liet zien spraken boekdelen. Dit werkt echt! De liefde spat van de foto’s.

Vragen en opdrachten

Onze workshop was vooral gericht op het werken met ‘koppels’. De fotograaf stelt vragen en geeft opdrachten aan het koppel. Door de vragen en opdrachten wordt het stel herinnerd aan mooie momenten en mooie eigenschappen van elkaar. Hierdoor gaan ze automatisch weer bewuster en verliefder naar elkaar kijken. De fotoshoot wordt daardoor ook gewoon een hele fijne beleving.

Oefenen

Na de uitleg was het tijd voor een heerlijke lunch, maar daarna moesten we echt aan de bak. We gingen nu oefenen met echte mensen. Yvette had een lief stel gevonden, Sandra en Richard, die wel model wilden staan. Maar ‘intimiteit’ creëren met zeven fotografen er omheen dat valt nog niet mee! Al met al was het wel heel leuk en leerzaam en ik vind het een ontzettend mooie methode. Ik denk dan ook dat ik de opleiding tot beloved fotograaf wil gaan doen. Wanneer ben ik jarig? Mijn verlanglijst is al bekend!! Wie willen straks mijn uitprobeermodellen zijn?

beloved workshop-2