Concert- en theaterfotografie

Een van de dingen die ik ontzettend leuk vind om te doen is theaterfotografie. Begonnen als amateur bied ik deze service inmiddels als professional aan.

Muziek en theater zijn altijd al hobby’s van mij geweest. Zelf spelen, maar ook naar voorstellingen toegaan vond ik heerlijk. Mijn kinderen waren een goed excuus om veel naar kindertheater voorstellingen te gaan. Heerlijk vond ik dat! Ik heb mij aangemeld als vrijwilligster bij de kleine verbeelding, die theatervoorstellingen voor kinderen naar Purmerend haalde. Hier begon ik met theaterfotografie.

Een van de eerste keren dat ik best tevreden was over mijn beelden was bij de voorstellingen van de man met de horens en het Houten Huis bij het Summer Breek festival. Deze voorstellingen waren dan ook erg mooi vormgegeven.

Ik benaderde het Houten Huis om ze als vrijwilliger vaker te fotograferen, maar helaas verhuisden zij net in die periode van Edam naar Groningen. Toen ben ik maar met concertfotografie begonnen. Diverse optredens legde ik vast en zo kwam ik toch ook weer bij muziektheater terecht. Foto’s maken van het optreden van Hippe Gasten was mijn eerste betaalde klus.

In de tussentijd heb ik heel veel leuke concerten vastgelegd, sommige wat fotogenieker dan andere. Een van mijn favorieten was toch wel Omnia – het komt weer heel dicht bij theater …

Mijn meest recente opdrachten waren voor Ageeth de Haan. Voor haar mocht ik scènefoto’s maken van haar Sinterklaasvoorstelling en haar Kerstvoorstelling. Nu kwam alles bij elkaar. Mijn liefde voor fotografie, voor theater, muziek en kleine kinderen. Een heerlijke opdracht dus!

Heb jij een theatershow en wil je graag foto’s? Neem even contact met me op voor de mogelijkheden!