portret oma tijdens familie shoot

In de prijzen gevallen

Er was eens een vrouw die heel veel goed wilde doen. Zij doneerde een tegoedbon voor een fotoshoot aan de jaarlijkse verloting van haar orkest. Zo hielp zij een beginnend fotografe, haar orkest en zij maakte de winnares heel gelukkig.

Ik als fotografe hoorde dat de prijs gewonnen was door een vrouw van in de negentig. Ontzettend leuk natuurlijk!

Kort na de verloting werd ik gebeld door de kleindochter van mevrouw. Het was de winnares niet geheel duidelijk wat de prijs inhield. Zij vond een leuke foto van de kleinkinderen en achterkleinkinderen wel leuk, maar misschien vonden haar ((achter-)klein-)kinderen het ook wel fijn wanneer ze een mooie foto van haarzelf liet maken. Ik vond deze gelegenheid zo bijzonder dat ik heb voorgesteld om het gewoon maar allemaal te doen. De hele familie, de volwassenen met moeder/oma, de jongeren met overgrootmoeder, een solo portret en de gezinnen apart.

Best lastig natuurlijk, om al deze mensen tegelijk bijelkaar te krijgen. Maar ik kreeg twee data door. Eén voor en één na de zomervakantie. Ik koos voor de eerste en ging op zoek naar een mooie locatie in of rond Purmerend. Bij het volgende contact bleek de familie inmiddels een restaurant in Katwoude uitgezocht te hebben waar ze voorafgaand aan de foto shoot gezellig gingen eten. Dat maakte de keuze voor de locatie makkelijk, we reden naar het Hemmeland in Monnickendam!

We hebben wat gewandeld, we hebben wat gekletst en gelachen en ik heb een beetje gedold met de jongste van de achterkleinkinderen. Het zonnetje begon al te zakken, dat zorgde voor mooi warm licht. Nu nog op zoek naar wat geschikte plekjes. De picknicktafel, het bruggetje, een bankje en een mooie boomstam. Samen met deze gezellige familie waren dit de ingrediënten voor een hele leuke, geslaagde familieshoot!

familiefoto op brug hemmeland

familiefoto op picknick bank hemmeland Monnickendam

portret Monnickendam

overgrootmoeder met achterkleinkinderen  vader en dochter

broer en zus broer en zus

zussen

knus gezin