Spontane portretten tijdens love shoot door portretfotograaf Freya Fotografie

Love shoot met Moment Design

Dankzij een fantastische methode – Moment Design – zorg ik dat zelfs mensen die een beetje cameraschuw zijn spontaan op de foto komen. Vooral tijdens een love shoot komt dit heel goed tot zijn recht.

Beloved

Vorig jaar liep ik tegen een fotografie methode op die Beloved heette. Ik zag dat fotografen die deze methode gebruikten foto’s maakten waar mensen heel spontaan op stonden. Mijn interesse was gewekt en ik ging een introductie workshop doen bij een fotografe in de regio. We kregen een klein kijkje in de keuken van deze fotografe, en ik begon wat ik geleerd had in de praktijk te brengen. Ik merkte zeker wel verschil, maar ik merkte ook dat ik bij lang niet iedereen succes had. Toen ik dus vlak voor kerst een mooie aanbieding voorbij zag komen voor de online training besloot ik te investeren en heb ik mij aangemeld.

Moment Design

Inmiddels was de methode verder ontwikkeld en hadden ze er een nieuwe naam aan gegeven – Moment Design. In een cursus van zes weken leerde ik hoe ik mijn klanten ontspannen kan krijgen en hoe ik ze kan uitnodigen om mooie momenten te laten ontstaan. Voor mijn camera ontvouwen zich prachtige uitwisselingen. Hoewel je deze methode in alle soorsten fotoshoots met mensen kan toepassen zie ik het grootste verschil in de love shoot.

Lol

Heerlijk om te zien hoeveel lol mensen kunnen hebben met elkaar! Met behulp van kleine opdrachtjes zijn jullie al snel vergeten dat ik een camera in mijn handen heb. Samen lachen werkt geweldig ontspannend!

Nog altijd gelukkig samen

Even serieus

Nu ben ik eigenlijk best wel serieus, dus ook daar besteed ik graag aandacht aan. We gaan, wanneer jullie daar aan toe zijn, wat meer de diepte in. Jullie hebben echt de tijd om even op een prettige, ontspannen manier met elkaar bezig te zijn. Mijn uitnodigingen helpen daarbij. En het resultaat? Ik ben er ontzettend blij mee en mijn klanten hebben niet het gevoel dat ze geposeerd hebben. Of je nu 50 jaar getrouwd bent of net stapelverliefd bent geworden, dit type love shoot is geschikt voor iedereen.

Portret echtpaar tijdens gouden jubileum

Een hartverwarmend moment op de foto - love shoot door fotograaf Freya Fotografie

Even een momentje voor elkaar - portret van jonge ouders

Liefdevolle blik in portret door portretfotograaf Freya Fotografie

“Merijn: Ik was vantevoren een beetje sceptisch, maar het was erg leuk en ik heb helemaal niet geposeerd.”

Even dichter tot elkaar komen tijdens een love shoot

Love shoot

Hebben jullie interesse in een love shoot? Neem gewoon even contact met mij op! Eerst meer lezen? Kijk op mijn Trouwfotografie website.

 

9 Reacties
 • Yvonne

  26 november 2017 at 18:25

  Wat heerlijk om al die blije ontspannen gezichten te zien. Moment Design is voor mij niet meer weg te denken uit mijn fotografie en ook niet uit mijn leven.

  • Freya Elders

   26 november 2017 at 19:33

   Voor mij ook niet Yvonne, het werkt zo fijn!

 • Christie

  26 november 2017 at 16:17

  Prachtig Freya. Zelf ken ik moment design niet goed, maar ik werk zelf dan ook alleen met niet geregiseerde fotografie 🙂

  • Freya Elders

   26 november 2017 at 16:28

   Dank je Christie! Ongeregisseerd vind ik ook erg mooi, maar niet iedereen kan ‘spontaan’ op de foto. Dan helpt moment design om mensen los te krijgen.

 • Andrea Weda

  26 november 2017 at 12:43

  Jouw methode werkt….de emoties zijn goed te zien. Ik vind de LOL foto’s erg leuk!

  • Freya Elders

   26 november 2017 at 13:32

   Dank je Andrea, ik houd ook erg van het lol gedeelte.

 • Esther

  26 november 2017 at 12:21

  Moment Design is echt een geweldige techniek inderdaad. Een reportage is daardoor een echte belevenis!
  Deze serie is echt prachtig Freya

  • Freya Elders

   26 november 2017 at 13:32

   Dank je wel Esther!

 • Gwendolyn

  26 november 2017 at 12:15

  Moment Design is prachtig! Ik werk er zelf ook heel graag mee!